Even voorstellen: bedrijfsadviseur Henk Schoenmakers

De markt verandert. Daardoor staan veel ondernemers iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen. Hoe behoud je bijvoorbeeld goed personeel in deze krappe arbeidsmarkt? Vooral technische bedrijven moeten in beweging blijven. Om ervoor te zorgen dat jij klaar bent voor morgen, helpt de Techniekcoalitie Limburg je met 40 uur gratis advies door een van onze bedrijfsadviseurs. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag met Henk Schoenmakers van Stichting Personeel en Organisatie Technisch Installatiebedrijf https://www.peno-ti.nl. We stellen Henk graag aan je voor.

Hoe ben je als bedrijfsadviseur bij de Techniekcoalitie Limburg terecht gekomen?

Henk: “Ik heb 38 jaar in de HR gewerkt bij Imtech. Toen het bedrijf in 2015 failliet ging, besloot ik alleen nog maar dingen te doen die ik echt leuk vind. Al snel kwam ik erachter dat ik mkb-bedrijven in de installatiebranche wilde helpen. Veel ondernemers zijn dagelijks bezig met het hier en nu, de techniek, de klanten en geld verdienen. Dat is prima, maar de toekomst begint vandaag! Na verschillende succesvolle projecten met bijvoorbeeld OTIB, ben ik nu ook betrokken bij de Techniekcoalitie Limburg. Zij zoeken naar een match tussen bedrijfsadviseurs en ondernemers die hun bedrijf toekomstbestendig willen maken. De aanmeldingen lopen gestaag en komende tijd ga ik met twee organisaties aan de slag.”

Wat heb je ondernemers te bieden?

Henk: “Samen kijken we wat er nodig is om stappen te zetten op het gebied van hun personeelsbeleid. Veel bedrijven zeggen dat ze met Personeel en Organisatie (P&O) bezig zijn. Maar als ik dan doorvraag, komen we niet verder dan het invullen van urenbriefjes en personeelsdossiers bijhouden. Dat terwijl het vandaag de dag zo belangrijk is om echt aandacht aan je medewerkers te besteden. Bij middelgrote bedrijven staat de directeur vaak ‘eenzaam aan de top’. Het is dan fijn om dit onderwerp samen met een adviseur op te kunnen pakken. Ik ken de branche, spreek hun taal en begrijp de processen. Daarnaast werk ik op een nuchtere en praktische manier.”

Wat kun je bereiken met 40 uur advies?

Henk: “Meer dan je denkt! Eerst gaan we samen om tafel. Wat speelt er en waar kan het personeel- en organisatiebeleid verbeteren? Waar ligt de ondernemer wakker van én waarom wil hij eigenlijk veranderen. Daarna maak ik een sterkte- en zwakteanalyse en natuurlijk een advies. Daarna kunnen we gericht aan de slag. Binnen installatiebedrijven zie je vaak dat de samenwerking tussen de binnen- en buitendienst beter kan en moet. Het is vaak ‘zij’ en ‘wij’. Dat kan bijvoorbeeld een aandachtspunt zijn. Het belangrijkste is altijd communicatie. Soms is er niet eens een vaste gesprekscyclus. Leer de mens achter jouw medewerkers kennen. Voer gesprekken en zorg dat van beide kanten duidelijk is wat jullie van elkaar verwachten. Zo kun je samen mee veranderen met de markt en medewerkers binden. Veranderen doe je samen met jouw personeel.”

Wil jij ook werken aan de toekomst met een gratis bedrijfsadviseur? Kijk dan hier https://techniekcoalitielimburg.nl/ik-ben-ondernemer-in-de-techniek hoe we je kunnen helpen jouw bedrijf in beweging te brengen.

Praktijkverhalen Lees over ervaringen van anderen

Aan de slag in de techniek!

Aan de slag in de techniek!

Wil je kijken of werken in de techniek iets voor jou is, of sparren over een baankans? Kom langs bij onze arbeidsmarktcoaches Petra en Mariska.

Lees meer

Schrijf je nu in voor de Cursus Hybride Techniekopleider

Schrijf je nu in voor de Cursus Hybride Techniekopleider

Wil jij weten wat de cursus hybride techniekopleider voor jou kan betekenen?

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Een Limburgs initiatief van

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:
adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren