Praktijkverhalen Lees de ervaringen van anderen

‘Boeien en binden van medewerkers’

‘Boeien en binden van medewerkers’

Pittige jaren heeft Bouwens Elektrotechniek achter de rug. Een brand legde het familiebedrijf in 2016 de as, gevolgd door een doorstart én een ingrijpende wijziging in de leiding: zoon Wesley nam het roer over van vader Eric. Amper 21 jaar oud als vierde generatie in rij.

Lees meer

De Heer Medicom: broodnodige technologie in de zorg

De Heer Medicom: broodnodige technologie in de zorg

Technologie dringt steeds dieper door in de zorg. De Heer Medicom is één van de koplopers op het gebied van zorgdomotica. Tientallen zorgorganisaties in Nederland maken gebruik van de digitale beveiligingssystemen van het in Born gevestigde bedrijf. Met een nieuw beoordelingssysteem met aandacht voor scholingsmogelijkheden voor de (toekomstige) medewerkers is het bedrijf klaar voor verdere expansie die er volgens directeur Frans Luiten zeker komt.

Lees meer

ARCO Solutions: nieuwe markten vergen andere aanpak

ARCO Solutions: nieuwe markten vergen andere aanpak

ARCO Solutions uit Horst ontwerpt, assembleert en installeert complete geautomatiseerde systemen voor de logistieke en agrosector, inclusief software. Om grip te houden op de explosieve groei schakelde het bedrijf met een voucher van Techniekcoalitie Limburg (TCL) een adviseur in voor het ontwikkelen van een handboek voor de afdeling Sales Engineering. ‘We hebben een breed pallet verschillende klanten’, zegt manager innovatie Rob Krebbers. ‘Het is belangrijk dat onze salesmensen meteen de juiste benadering kiezen.’

Lees meer

‘Vrijheid van denken en werken’

‘Vrijheid van denken en werken’

Hoe haal je het meeste uit je medewerkers? Hoe motiveer je hen om meer eigen initiatief te nemen, zelf oplossingen te bedenken en breder te kijken dan het eigen vakgebied? Dat waren kortweg de vragen die adviseur Ielse Lohuis op haar bordje kreeg tijdens de eerste bespreking met de drie eigenaren van KOM E+A.

Lees meer

Wacht niet te lang,
laat ons je helpen

Een Limburgs initiatief van

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:
adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren