Vacature: arbeidsmarktcoach Techniekcoalitie Limburg

Ben jij:

 • een mensenmens?
 • pragmatisch en weet je van aanpakken?
 • een teamplayer?
 • Leg jij makkelijk contacten? En heb je een actieve houding?
 • Heb je een HBO werk- en denkniveau?
 • Vind jij het een uitdaging om de juiste persoon een duurzaam plekje te bezorgen bij het juiste technische bedrijf?
 • Zie jij mogelijkheden in mensen?
 • Vind jij het fijn om als spin in het web te functioneren in een enthousiast team?

Wij zijn op zoek naar jou

In Limburg zijn we voor Techniekcoalitie Limburg op zoek naar één of twee arbeidsmarktcoaches die ons arbeidsmobiliteitsteam ondersteunt/ondersteunen voor in totaal 4 dagen per week.

Wij proberen zoveel mogelijk mensen die nog niet in de techniek werken maar hier wel interesse in hebben laagdrempelig kennis te laten maken en uiteindelijk te helpen naar een baan in de techniek. En technici die willen of moeten switchen van baan proberen we te behouden voor de techniek. Er is namelijk een schreeuwend tekort aan technische vakmensen!

Wie zijn wij?

Wij zijn een samenwerking tussen de vier technische branches Koninklijke Metaalunie, FME, Techniek Nederland en Bouwend Nederland, de bijbehorende Ontwikkel- en Opleidingsfondsen: OOM, A+O Metalektro en Wij Techniek en de vakorganisaties.

Samen maken we ons sterk voor verbindingen met de arbeidsmarktregio partijen en de scholen in Limburg. Wij hebben de connecties met onze lidbedrijven en samen met deze partijen krijgen we meer voor elkaar voor onze bedrijven.

Wat is en doet een arbeidsmarktcoach?

 • Verbinder tussen werkgevers en nieuwe medewerkers
 • Zorgvuldige matching tussen werkzoekende en bedrijf. We zoeken naar langdurige oplossingen, echte banen met ontwikkelperspectief. De arbeidsmarktcoach zoekt met steun van het netwerk van alle betrokken partijen naar het juiste bedrijf bij de juiste kandidaat.
 • Gesprekspartner voor de arbeidsregio’s voor individuele vraagstukken, lopende projecten en plaatsingen.
 • Adviseur voor de werkgever, helpt om de functie anders in te richten, de voorwaarden voor een zij- of doorstromer te optimaliseren en omscholing mogelijk te maken.
 • Stelt een opleiding op maat vast met werkgever, kandidaat, O&O fonds en opleiders.
 • Zorg voor monitoring en begeleiding van de geplaatste deelnemers gedurende het eerste jaar dienstverband.
 • Begeleiden werkgevers bij vraagstukken voortkomend uit de plaatsing (bijv. m.b.t. culturele verschillen, samenwerking met collega’s, etc.)
 • Zorgen voor plaatsing van vacatures op de vacaturebank.
 • Een actieve rol in het promoten van de techniek en het praktisch regelen van contacten, in banenmarkten, TechXperiences, in voorschakel- en scholingstrajecten, etc.
 • Behoud van zijnstromers. Wanneer werkgevers zelf kandidaten vinden, hen helpen om deze duurzaam te behouden.

De coach is de spin in het web in de directe contacten met kandidaten en werkgevers. Dit gebeurt nadrukkelijk niet alleen, maar juist met het netwerk van alle bedrijvenbezoekers van de branches, fondsen en vakorganisaties. Zo kunnen we fijnmazig in contact zijn met de werkgevers, op hun behoeften inspelen en maatwerk leveren, waardoor de resultaten kwalitatief beter worden.

De arbeidsmarktcoach is lang betrokken na een plaatsing en zorgt ervoor dat de O&O fondsen en de betrokken opleiders de verdere ontwikkeling van de kandidaat mede mogelijk maken. Daarmee versterken we de activiteiten van de arbeidsmarktregiopartijen na de bemiddeling en het voortraject voor de plaatsing. De arbeidsmarktcoach begeleidt de kandidaat op de werkvloer, zorgt voor een overgang naar het leven lang ontwikkelen en schakelt door naar de natuurlijke rol van de O&O fondsen en de rol die branches en vakorganisaties hebben in het toekomstproof organiseren van de bedrijven.

Teamwork

Je werkt niet alleen.
Bij voorkeur zijn we op zoek naar een tweetal arbeidsmarktcoaches die samen de klus oppakken. Samen verdelen ze de contacten over de technische sectoren en/of deelregio’s. Als collega’s kun je samen sparren. Bijkomend voordeel is dat het team minder kwetsbaar is mocht een van beide coaches afwezig zijn.

Je werkt nauw samen met de projectleider arbeidsmobiliteit die namens alle partijen techniekbreed de samenwerking met de arbeidsmarktregio’s organiseert.

Het totale team bestaat verder uit de ‘bedrijvenbezoekers’ van alle betrokken branches, O&O fondsen en vakorganisaties. Deze bedrijvenbezoekers hebben in hun reguliere werk tal van contacten met onze lidbedrijven. De arbeidsmarktcoach(es) en de projectleider arbeidsmobiliteit ondersteunen dit team.

Pluspunten

Bij voorkeur zoeken we kandidaten met affiniteit of ervaring met techniek en woonachtig in Limburg.

Condities

We zoeken naar een flexibele invulling van de werkzaamheden in de vorm van een ZZP-verband of via een contract met een derde partij. In eerste instantie staat de positie open tot eind 2023, het streven is om de activiteiten van het team ook in 2024 voort te zetten.

Interesse?

Neem contact op met Ingrid Bos, onze projectleider arbeidsmobiliteit.
i.bos@wij-techniek.nl of 06-30910940.

Nieuws & tips Doe hier je voordeel mee

Aan de slag in de techniek!

Aan de slag in de techniek!

Wil je kijken of werken in de techniek iets voor jou is, of sparren over een baankans? Kom langs bij onze arbeidsmarktcoaches Petra en Mariska.

Lees meer

Schrijf je nu in voor de Cursus Hybride Techniekopleider

Schrijf je nu in voor de Cursus Hybride Techniekopleider

Wil jij weten wat de cursus hybride techniekopleider voor jou kan betekenen?

Lees meer

Reorganisatie VDL Nedcar - Techniekcoalitie kan hierbij ondersteunen

Reorganisatie VDL Nedcar - Techniekcoalitie kan hierbij ondersteunen

Vanaf april 2024 zal een grote groep medewerkers gefaseerd VDL Nedcar verlaten.

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Een Limburgs initiatief van

Neem contact op

 1. 0486 – 47 77 81
 2. info@techniekcoalitielimburg.nl
 3. Kranenhofscheweg 1
  5364 NP Escharen
  (Postadres)
 4. Volg ons op social media:
adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren