Techniekcoalitie bracht de vertegenwoordigers uit de arbeidsmarktregio's samen
“Mijn bedrijf ziet het wel zitten, maar we hebben geen praktijkbegeleider in huis.” En: “Ik wilde misschien wel switchen naar een baan in de techniek, maar wie betaalt mijn opleiding?”
Zomaar een paar van de redenen waarom er tot nu toe zo weinig zij-instromers aan de slag gaan bij techniekbedrijven. Zonde, want deze talentvolle werkzoekenden kunnen een grote aanwinst zijn voor de techniek- en maakindustrie. Daarom bracht Techniekcoalitie Limburg de vertegenwoordigers uit de arbeidsmarktregio’s Noord-, Midden- en Zuid-Limburg samen om te kijken waar we de krachten vanuit branches, scholingsfondsen en regio’s kunnen bundelen rondom zij-instromers.
De bijeenkomst was de eerste stap naar een netwerk om vraag en aanbod bijeen te brengen. We brengen samen de knelpunten in beeld en werken per regio een actieplan uit om zij-instroom in de techniek te stimuleren. Daarbij maken we gebruik van krachtige instrumenten en netwerken die er al zijn en die elkaar kunnen versterken. Zo hopen we binnen 2 jaar in elke regio een blijvend dienstverband te creëren voor 30 zij-instromers.
Binnen dit netwerk staat het samenwerken en het meedenken centraal. Dank daarvoor aan de aanwezige vertegenwoordigers van FNV, ROC Gilde, CIV Maakindustrie, Fontys Hogescholen, provincie Limburg, Vista College, Brainport Network, LEO, S-BB, Loket Leren en Werken, Steunpunt Leren en Werken, FME, Zuyd Hogeschool, PKM, Regio Venlo, Regio Sittard-Geleen, Otib, VIT MKB, Regio Heerlen, Koninklijke Metaalunie, Maketech platform, Fontys Hogescholen, Regio Roermond, gemeente Maastricht, PODIUM24, gemeente Venlo en Keyport 2020.
Wil je ook graag meedenken of een rol spelen bij het matchen van techniekbedrijven en zij-instromers? Of wil je zelf instromen in een baan in de techniek? Neem dan contact op met info@techiekcoalitielimburg.nl.