Reorganisatie VDL Nedcar - Techniekcoalitie kan hierbij ondersteunen

Vanaf april 2024 zal een grote groep medewerkers gefaseerd VDL Nedcar verlaten. Uiteindelijk zullen bijna 2000 vaste medewerkers uitstromen. Dit zal vrijwel de volledige productievloer betreffen, maar ook kantoorpersoneel. 435 medewerkers blijven behouden voor VDL Nedcar, dit betreft vooral de engineers en andere kantoorfuncties.

Mogelijk heeft jouw bedrijf interesse om VDL Nedcar medewerkers een nieuwe plek te bieden. Techniekcoalitie Limburg is aangesloten bij diverse activiteiten rondom deze reorganisatie en kan helpen jouw bedrijf in contact te brengen met deze initiatieven en dus ook met de VDL Nedcar medewerkers.

Wij zetten de actuele opties voor jullie op een rij:

 • Persoonlijk maatwerkgesprek met Mariska of Petra, onze arbeidsmarktcoaches. Je kunt hen bereiken via overstappers@techniekcoalitielimburg.nl 
 • www.arbeidsmarktplaats.eu, platform met vacatures speciaal voor VDL medewerkers
 • VDL Nedcar Job Events met mogelijkheid voor een pitch en video van jouw bedrijf, kosten vergoed door de O&O fondsen
 • Dagen van de Techniek en Bouw bij Werkcentrum Geleen om in contact te komen met de VDL Nedcar medewerkers

Heb je zelf al een VDL Nedcar medewerker in beeld, ook dan hebben wij concrete opties om te ondersteunen:

 • Ben je in gesprek met een (oud) VDL Nedcar medewerker, voornemens een (oud) medewerker aan te nemen of heb je onlangs een VDL Nedcar medewerker aangenomen, wij adviseren je graag bij een succesvolle en duurzame instroom van deze kandidaten. Bijvoorbeeld met het inzetten van zowel scholing als training van social skills. Ook na indiensttreding komen wij graag in contact.
 • Ken je (oud) VDL Nedcar medewerkers, heeft een VDL Nedcar medewerker bij je gesolliciteerd maar heb je op dit moment geen mogelijkheden, verwijs ze door naar de Techniekcoalitie, zodat wij hen kunnen begeleiden naar een andere technische werkgever.

Er zullen de komende maanden zeker weer nieuwe initiatieven volgen. Wij houden je uiteraard graag op de hoogte. Techniekcoalitie Limburg doet actief mee als vertegenwoordiging van onze aangesloten bedrijven.

 • Neem contact op met Mariska of Petra, onze arbeidsmarktcoaches via overstappers@techniekcoalitielimburg.nl. Zij kunnen met je meedenken, past het profiel van de VDL Nedcar medewerker bij jouw bedrijf? Hoe zou je optimaal kunnen inspelen op de VDL Nedcar medewerkers? Kun je dit zichtbaar maken in een overstapfunctie in onze vacaturesite op de website van Techniekcoalitie Limburg? Ook weten zij welke activiteiten er allemaal plaatsvinden rondom de reorganisatie en welke ingangen er zijn richting belangstellende VDL Nedcar mensen.
 • Er is een platform opgericht speciaal voor de VDL Nedcar medewerker. Op www.arbeidsmarktplaats.eu kunnen alle Limburgse werkgevers hun proposities (aantrekkelijke vacatures) zetten. Alle VDL Nedcar medewerkers zijn geïnformeerd over deze website. De werkgever kan een account aanmaken door op het werkgeversportaal te klikken. Naast de TCL vacaturesite is het de manier om het profiel van jouw onderneming kenbaar te maken bij deze doelgroep.
 • Binnen VDL Nedcar is een Job Center ingericht. Hier kunnen werkgevers met een interessant aanbod voor de VDL Nedcar mensen zich presenteren. Vanaf 31 januari starten hier weer VDL Nedcar Job Events. Na je pitch waarbij je mogelijk feedback gekregen hebt van de medewerkers, heb je de mogelijkheid om een korte video te laten opnemen. Als voorbeeld is er een eerste video gemaakt: https://vimeo.com/houtvideo/review/906371709/7c6f7c4a91. Deze video wordt verspreid onder alle (oud) medewerkers van VDL Nedcar. Als werkgever krijg je deze video zelf ook zodat deze gebruikt kan worden voor andere doeleinden.
 • Wij zijn blij met dit initiatief, daarom hebben de technische O&O fondsen aangegeven de kosten voor deze videopitch te willen vergoeden voor aangesloten bedrijven (OOM, A+O, Wij Techniek en Technisch Bureau Bouw en Infra). Wil je hier gebruik van maken, laat het ons weten.
 • Binnen het Werkcentrum Geleen heeft UWV in januari de week van de techniek en bouw georganiseerd. Hierin is actief de aansluiting met Techniekcoalitie Limburg gezocht. Het Werkcentrum is voornemens deze dagen de komende maanden met grote regelmaat te herhalen en stemt daarin af met ons. Deze bijeenkomsten zijn voor alle geïnteresseerden in techniek en nadrukkelijk ook voor de VDL Nedcar medewerkers. Ze krijgen een Experience aangeboden en kunnen in contact komen met werkgevers over concrete baanmogelijkheden.

Er zullen de komende maanden zeker weer nieuwe initiatieven volgen. Wij houden je uiteraard graag op de hoogte. Techniekcoalitie Limburg doet actief mee als vertegenwoordiging van onze aangesloten bedrijven. Wij werken samen met VDL Nedcar, UWV, LWV, Leo loopbaan, MKB Limburg en Werkcentrum Zuid Limburg

Nieuws & tips Doe hier je voordeel mee

Aan de slag in de techniek!

Aan de slag in de techniek!

Wil je kijken of werken in de techniek iets voor jou is, of sparren over een baankans? Kom langs bij onze arbeidsmarktcoaches Petra en Mariska.

Lees meer

Schrijf je nu in voor de Cursus Hybride Techniekopleider

Schrijf je nu in voor de Cursus Hybride Techniekopleider

Wil jij weten wat de cursus hybride techniekopleider voor jou kan betekenen?

Lees meer

Nieuwe arbeidsmarktcoaches

Nieuwe arbeidsmarktcoaches

Maak kennis met onze nieuwe arbeidsmarktcoaches Mariska Wilmink en Petra Denen.

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Een Limburgs initiatief van

Neem contact op

 1. 0486 – 47 77 81
 2. info@techniekcoalitielimburg.nl
 3. Kranenhofscheweg 1
  5364 NP Escharen
  (Postadres)
 4. Volg ons op social media:
adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren